26 Haziran 2008 Perşembe

Plajda


Yönetmenliğini Murat Şeker'in üstlendiği, cinsellikle dolu komedi gençlik filmleriyle dalga geçen bir yapım olan "Plajda" 2007-2008 sezonunun en keyifli yapımlarından birisi olmaya aday.
Çocuk tiyatrosunda oyunculuk yapan Ali (Sarp Apak) ve Can ( Gürgen Öz) aynı evde yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken iki kankadır. En büyük hayalleri iyi birer oyuncu olup sinema filmlerinde yer almaktır. Ama piyasada tek tanıdıkları kişi casting işleri yapan menajerleri Ceyda (Tuğçe Ersoy) 'dır. Ali ve Can günün birinde davetli olmadıkları bir film tanıtım partisine giderler. Amaçları "Plajda" isminde bir gençlik filmi çeken ünlü yönetmen Kemal Engin'e kendilerini göstermektir.
Ama filmdeki tüm roller ayarlanmıştır ve sadece iki çirkin kadın oyuncuya ihitiyaç vardır. Aradıklarını bulamayan ikili parti çıkışı otoparkta bir anda mafya hesaplaşmasının ortasına düşerler. Paçayı zor da olsa sıyıran Ali ve Can eve gelince çatışmanın TV haberlerine konu olduğunu görürler. Hem polis hem de mafya görgü tanığı ikiliyi aramaktadır. Menajerlerine yakarıp yalvaran ikili kadın kılığına girerek film ekibine dahil olurlar. Çılgın yönetmen onları görünce bu enteresan kızlara bayılır. Bu arada filmin başrol oyuncusu Zeynep Nehir' (Tuba Ünsal) le tanışan Can ona aşık olur. Kadın kılığıyla Zeynep'in kankası haline gelen Can, ondan aldığı bilgilerden yararlanarak erkek kılığında güzel oyuncunun kalbini fetheder. Bir yandan filmin çekimleri devam ederken bir yandan da mafya çekimin yapıldığı otele gelir. Ve işler tamamen karışıp birbirine girer...

Etiketler: , ,

Özel Tim


Jose Padilha’nın yönettiği ve Wagner Moura, Caio Junqueira, Andre Ramiro ile Milhem Cortaz’ın oynadığı Özel Tim, Çocuğunun doğumunun yaklaşması üzerine Özel Polis Operasyonları Timi’nden ayrılmaya karar veren Nascimento'nun öyküsünü anlatıyor.
Nascimento, yerini alacak bir aday bulmak zorundadır. Öte yandan polis okulu mezunu Matias ve Neto adlı iki arkadaş çevrelerindeki yozlaşmadan rahatsızdırlar. Zamanla bu ikilinin yolu Nascimento ile kesişecektir. Özel tim mensupları, sokaklardaki savaşın acımasız yüzüyle karşı karşıyadırlar..

Etiketler: , ,

25 Haziran 2008 Çarşamba

21


Robert Luketic’in yönettiği ve Jim Sturgess, Kate Bosworth, Laurence Fishburne ile Kevin Spacey’in oynadığı "21", ülkenin en parlak zekâlarının ve Vegas’tan nasıl milyonlar kaldırdıklarının gerçek öyküsünden esinlendi.
Ben Campbell (Jim Sturgess) okul masraflarını ödemek için paraya ihtiyacı olan ve yanıtı kartlarda arayan, zeki ama utangaç bir M. I. T. Massachusets Teknoloji Enstitüsü öğrencisidir. Okulun en yetenekli öğrencilerinin dahil olduğu ve her hafta sonu sahte kimliklerle Vegas’a giden yirmi bir oyununda durumu kendi lehine çevirmeyi bilen bir gruba alınır. Alışılmamış matematik profesörü ve istatistik konusunda dahi olan Micky Rosa (Kevin Spacey)’nın önderliğinde, şifreyi kırarlar. Kartları sayıp karmaşık bir işaret sistemi kullanan ekip, kumarhaneleri soyup soğana çevirebilecektir..

Etiketler: ,

Öldüren Cazibe


Gillian Armstrong’un yönettiği ve Guy Pearce, Catherine Zeta-Jones, Timothy Spall ile Saoirse Ronan’ın oynadığı "Öldüren Cazibe", ölüme meydan okuyan gösteriler yapan dünyaca ünlü bir performans sanatçısı olan Houdini'nin öyküsünü komedi-dramla birleştirerek anlatıyor.
Houdini ölürken yanında bulunamadığı annesinin ruhu ile iletişim kurabilen kişiye 10.000 dolar verecektir. McGregor ise psişik güçlere sahip bir kadındır. Kızının, gizlice topladığı bilgileri insanları ikna etmek için kullanır. Şimdi ise Houdin’i tavlama zamanıdır..

Etiketler: , ,

24 Haziran 2008 Salı

96 Saat


Pierre Morel’in yönettiği ve Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen ile Xander Berkeley’in oynadığı "96 Saat", senaryo yazarları ve yapımcıları arasında Luc Besson’un da olduğu aksiyon severlere hitap eden bir yapım.
Kızının kaçırılışını, cep telefonu bağlantısında hiçbir şey yapamadan dinleyen bir babanın durumundan daha kötü ne olabilir? Kâbus gibi bu durum, eski bir gizli ajan olan Bryan’ın başına gelir. Genç kadınları satan bir çetenin elinden kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman vardır. Ancak Bryan’ın önünde çözülmesi gereken ilk sorun, kendisinin Los Angeles’te, kaçırılan kızının ise Paris’te olmasıdır..

Etiketler: , ,

23 Haziran 2008 Pazartesi

Şantaj


Marcel Langenegger’ın yönettiği ve Ewan McGregor, Hugh Jackman, Michelle Williams ile Maggie Q’nun oynadığı "Şantaj" bir adamın tuhaf ve erotik kendini keşfetme serüvenini konu alan psikolojik bir gerilim. Film aynı zamanda yönetmen Marcel Langenegger’ın ilk çalışması.
Borsa simsarlarının kişisel hayatları çok kısıtlıdır. Onlar için “Liste” adında bir tür seks kulübü vardır ve cep telefonundan arayıp, dört kelime söylemeleri cinsel açıdan doyurucu bir gecenin başlangıcı olabilmektedir. Borsa simsarlarından Jonathan’ın, son derece çekici ve gizemli bir kadınla girdiği ilişki, onu hayal bile edemeyeceği bir ihanet ve cinayet dünyasının içine sokar..

Etiketler: , ,

Asteriks Olimpiyat Oyunları’nda


Frederic Forestier ile Thomas Langmann’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı bu eğlenceli filmde Clovis Cornillac, Gérard Depardieu, Alain Delon ile Franck Dubosc rol alırsa neler olur, siz düşünün?
Genç ve Korkusuz Galyalı Alafolix Yunan prensesi Irina’ya aşık olur. Asterix ve Hopdediks’in yardımıyla, Olimpiyat oyunlarını ve başta da Irina’nın kalbini kazanabilmek için Yunanistan’a gelir...

Etiketler: , ,

22 Haziran 2008 Pazar

Mistik Olay


M. Night Shyamalan’ın yönettiği ve Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo ile Betty Buckley’in oynadığı "Mistik Olay" kalp atışlarınızı hızlandıracak paranoid bir gerilim...
Görünen bir uyarı olmadan birdenbire ortaya çıktı. Bir kaç dakika içinde Amerika’nın birçok şehrinde sebebi açıklanamayan garip ölümler meydana gelmeye başladı. İnsan davranışlarındaki bu garip değişikliğe neyin sebep olduğu bilinmiyor. Yeni bir terörist saldırı mı? Yoksa kontrolden çıkan bir virüs mü? Hava yolu ile mi yoksa suyla mı bulaşıyor?

Etiketler: , ,

Meleğin Sırları


Yönetmenliğini ABD’de yaşayan Ankara Devlet Tiyatrosu eski sanatçılarından Aclan Büyüktürkoğlu’nun yaptığı ve başrolünde Nehir Erdoğan’ın oynadığı "Meleğin Sırları" Türk- Amerikan ortak yapımı.
Filmde, annesi tarafından ABD’ye gönderilen ancak oradaki hayat şartlarının filmlerde sunulduğu gibi toz pembe olmadığını anlayan masum bir genç kız olan Ebru’nun aşk hayatında yaşadığı hayal kırıklıkları ve başına gelen kötü olaylar sonrasında düştüğü durumu ve onu bu kötülüklerden korumaya çalışan Rusty isimli işitme engelli bir sanatçı konu ediliyor..

Etiketler: , , ,

21 Haziran 2008 Cumartesi

Shine A Light


Martin Scorsese’in yönettiği ve Rolling Stones rock’n roll grubunu konu alan müzikal belgesel film Shine A Light Rolling Stones hayranlarının kesinlikle kaçırmaması gereken bir film.
Scorsese, dünyanın en önemli rock’n roll grubu Rolling Stones’un 29 Ekim ve 1 Kasım 2006’da Beacon Theatre’da gerçekleştirdiği konseri konu alan belgeselinde, bu efsanevi grubun saf enerjisini yakalayabilmek için ödüllü bir kamera ekibiyle çalıştı. Genesis Hi Def kamerası da dahil olmak üzere toplam 18 adet 35mm kamerayla gerçekleştirilen çekimler, Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Robert Richardson (The Aviator, JFK) yönetiminde yine dünyaca ünlü ödüllü görüntü yönetmenlerinin ortaklığı ile gerçekleştirildi.
Filmde yer alan konuk sanatçılar ise White Stripes grubundan Jack White, Christina Aguilera ve Buddy Guy. Konseri izlemeye gelenler arasında eski ABD başkanı Bill Clinton ve ailesi de var. Film, aynı zamanda kamera arkası görüntülere ve sanatçılarla yapılan çok özel ropörtajlara da yer veriyor..

Etiketler: ,

Sınır(da) (Sınırda)


Bugüne kadar imzasını attığı 30’dan fazla müzik videosuyla adını duyuran genç ve iddialı yönetmen Xavier Gens, ilk uzun metrajlı filminin kendi eğilimlerine uygun olmasını tercih ederek "Sınır(da)" ya imza attı.
Fransız sinemasını?yeni bir soluk katmaya?kararlı bu genç yönetmen "Sınır(da)" filminde yüzünü tarihe dönüyor.
Fransız başkanlık seçimleri sırasında varoşlarda ayaklanma çıkmıştır. Bu kargaşada bir soygun plânlayan küçük bir hırsız çetesi başarısız olur; polisten kaçan bazı çete üyeleri, sınırda ıssız bir pansiyona saklanırlar. Nazi olan pansiyon sahibi, üzerlerinde faşist fantezilerini uygulamaya başlar. Karanlık odalarda her türlü aşağılanmaya tabi tutulurlar. Artık genç kahramanlarımızın azap ve çilelerle dolu günleri başlamıştır. Otelin karanlık ve ürkütücü odalarında her türlü aşağılama ve işkenceye tabi tutulurlarken evrensel özgürlüğün gerçek anlamını öğrenmeye başlayacaklardır.

Etiketler: , ,

20 Haziran 2008 Cuma

Kesinlikle, Belki


Yönetmenliğini Adam Brooks’un üstlendiği "Kesinlikle, Belki" Ryan Reynolds, Abigail Breslin, Elizabeth Banks ve Rachel Weisz’i biraraya getiriyor.
Aşk ve sevgi üzerine bir film olan "Kesinlikle, Belki" romantik komedi severlere göre...
30’lu yaşlarını sürmekte olan Will Hayes eşinden boşanmak üzeredir. 10 yaşındaki kızı Maya tarafından evlenmeden önceki yaşamı hakkında soru yağmuruna tutulunca çok şaşırır. Maya anne - babasının nasıl tanıştığı ve birbirlerine nasıl aşık oldukları konusunda her şeyi tüm detaylarıyla bilmek ve öğrenmek istemektedir.

Etiketler: , , , ,

Asla Pes Etme


Jeff Wadlow’un yönettiği ve Sean Faris, Amber Heard, Cam Gigandet ile Evan Peters’in oynadığı "Asla Pes Etme" yüzlerce figüranın yer aldığı gösterişli dövüş sahneleri, kriz yaşayan bir ailenin içsel dinamiklerine vurgular ve bir genç adamın kendi geçmişiyle barışma/uzlaşma çabasını gözler önüne seren bir film.
Usta dövüşçü akıl hocası Jean Roqua ile çaylak öğrencisi Jake arasındaki karakter ağırlıklı ilişkiyle eşzamanlı giden hızlı tempolu ve ilgi çekici MMA dövüşü sahneleri yer alıyor. Jake’in hayatındaki yeni dönüşümler, okulun en güzel kızı Baja ile tanışmasıyla başlar. Onun davetiyle bir partiye katılan Jake, orada Ryan adlı bir gençle istemeden kavga eder. Dövüşü kaybedince de çevresi tarafından küçümsenmeye başlar. Arkadaşı Max, Jake’e karışık savunma sanatları sporundan bahseder. Jake, bu sporun başlı başına bir sanat olduğunu fark eder..

Etiketler: , ,

19 Haziran 2008 Perşembe

Seksi ve Çılgın


Tom Putnam’ın yönettiği ve Paris Hilton, Joel Moore, Christine Lakin ile Adam Kulbersh’in oynadığı "Seksi & Çılgın" romantik komedi filmlerinin tutkunlarını ve gülmek eğlenmek, hoşça vakit geçirmek isteyen sinemaseverleri fazlasıyla memnun edebilecek bir film.
İlkokul yıllarından beri Cristabel’in sevgilisi olma isteğiyle yanıp tutuşan talihsiz Nate Cooper’ın hayallerinin gerçek olmasının tek bir yolu vardır. Erkeklerin kendisinden bucak bucak kaçtığı June’a acele bir erkek arkadaş bulmalıdır. Bunu başaramadığı takdirde hayallerinin kızını elde etme şansı sıfırlanacaktır. June bir kız kurusu olduğundan ona bir partner bulmak dünyanın en güç görevidir..

Etiketler: , ,

Burada Olan Burada Kalır



Tom Vaughan’ın yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu Dana Fox’un yazdığı bu komedinin başrollerini Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Rob Corddry, Treat Williams, Dennis Miller ve Lake Bell paylaşıyor... Filmin yapımcıları Michael Aguilor, Shawn Levy, Jimmy Miller, Arnon Milchan, yapım amirleri Joe Carracciolo ve Dean Georgaris, görüntü yönetmeni Matthew Leonetti, yapım tasarımı Stuart Wurtzel ve editörü ise Matthew Friedman...
Jack ve Joy, Las Vegas’ta paylaştıkları bir hafta sonu üç milyon dolar kazanırlar, ancak kazanan belli değildir. Aralarındaki tartışmayı Yargıç Whopper altı aylık zorunlu bir evlilikle çözümleyecektir. Evliliğin feshini kabûl etmez, ganimetin paylaşımını dondurur ve çiftin hazırlıksız yakalandıkları bu evliği yürütmek için her şeyi denediklerini kanıtlamalarına karar verir.

Etiketler: , ,

18 Haziran 2008 Çarşamba

Sokağın Kralları


David Ayer’ın yönettiği "Sokağın Kralları" Keanu Reeves, Forest Whitaker, Hugh Laurie ile Chris Evans’ı biraraya getirerek haftanın en ilgi çekici yapımlarından biri oluyor.
Gerçek bir Los Angeles’lı David Ayer, "Sokağın Kralları"nda kamerasını şehrin kartpostallarda göremediğimiz caddelerine, karmaşanın içine ve bunun yarattığı trajik sonuçlara çevirmiş…
Keanu Reeves filmde karşımıza Los Angeles Polis Departmanının kıdemli polisi Tom Ludlow olarak çıkıyor... Ludlow kendi dünyası ile sokaklar arasındaki uçurumu hayatı boyunca hiçbir zaman aşmak zorunda kalmamış kıdemli bir Los Angeles polisidir… Ancak karısını kaybettikten sonra hayatı keyifsiz, karanlık ve ölümcül bir hal alacaktır. Görev aldığı polis departmanında yozlaşmaları farkeden Ludlow, karısının ölümü ile ilgili dosyada araştırma yaparken, tüm hayatını adadığı ve kendisinin de içinde bulunduğu teşkilata başkaldırmak zorunda kalan ve çevresinde bulunan herkesin güvenirliğini sorgulamaya başlayan Ludlow, farkında olmadan kendini bu aksiyon dolu maceranın içinde bulacaktır...

Etiketler: , ,

Ölümün Sesi


Eric Valette’in yönettiği ve Shannyn Sossamon, Ed Burns, Ana Claudia Talancón ve Ray Wise’in oynadığı "Ölümün Sesi" doğaüstü bir gerilim filmi...
Beth Raymond (Shannyn Sossamon) birkaç gün arayla iki arkadaşının korkunç bir şekilde can verişlerine tanık olarak ciddi bir travma yaşar. Daha da rahatsız edici olanı, her ikisinin de cep telefonlarına mesaj geldiğini bilmesidir. Arkadaşları bu mesajlarda yaşayacakları dehşet dolu son anlarının kaydını dinlemişlerdir. İmkansız gibi görünse de, bu mesajlar ölmelerinden günler önce gelmiştir, ama her iki ölüm de tam olarak mesajın söylediği anda ve şekilde gerçekleşmiştir.
Polis, Beth’in aklını yitirmiş olduğunu düşünse de Detektif Jack Andrews (Edward Burns) ona inanmaktadır çünkü kendi kız kardeşi de, Beth’in arkadaşlarının ölümüyle büyük benzerlikler gösteren feci bir kazada yaşamını yitirmiştir. Jack ve Beth birlikte bu meşum ölümlerin üzerindeki esrar perdesini kaldırmak için hummalı bir çalışma içine girerler. Ama gerçeği bulmaya yaklaştıklarında, Beth’in cep telefonu da acı acı çalmaya başlar ve ekranda Cevapsız Arama yazısı belirir…

Etiketler: , ,

17 Haziran 2008 Salı

Sokak Dansı


Jon Chu’nun yönettiği ve Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani ile Will Kemp’in oynadığı Sokak Dansı vizyonda!
Maryland Sanat Okulu’na yeni giren Andie çevresiyle uyum sağlamaya çalışırken eski rüyası olan Baltimore’daki sokak dansçılarıyla beraber dans etme hayalini hâlâ korumaktadır. Okulun en yetenekli öğrencisi Chase ise beklediği büyük çıkışı Baltimore’un en büyük sokak dansları yarışması olarak bilinen The Streets / Sokaklar’da yarışmak için bir grup kurarak gerçekleştirmek istemektedir...

Etiketler: , ,

Macera Adası


Yönetmenliğini Jennifer Flackett ile Mark Levin’ın üstlendiği filmde başrolerde Abigail Breslin, Jodie Foster, Gerard Butler ile Morgan Griffin rol alıyor.
"Nim’in Adası" maceraların hüküm sürdüğü egzotik bir adadır. Burada Nim adlı özgür ruhlu ve enerjik bir genç kız yaşar. Çevresi egzotik hayvan dostlarıyla doludur. İlhamını efsanelerden ve kitaplarından alır. Favori edebiyat kahramanı, dünyanın en büyük maceraperesti olan Alex Rover’dır. Yaşadığı tropik ada tehdit altına girince yardım etmesi için kahramanına başvurur..

Etiketler: , ,

16 Haziran 2008 Pazartesi

Tehlikeli Oyun



Dennis Gansel’ın yönettiği ve Jürgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt ile Jennifer Ulrich’in oynadığı Tehlikeli Oyun bir lise öğretmeninin diktatörlüğün insanları nasıl etkisi altına aldığını ve bunun toplumsal yansımalarını öğrencilerine anlatabilmek için giriştiği deneyi konu alıyor.
Morton Rhue’nin ‘’THE WAVE’’ adlı eseri 20 yılı aşkın bir süredir klasik bir gençlik romanına dönüşmüş ve Alman okullarında okunması zorunlu kitaplar arasında yer almıştır.1967 yılında Palo Alto California Cubberley lisesinde tarih öğretmeni olan Ron Jones ve öğrencilerinin başından geçen gerçek bir olaydan yola çıkılarak yazılmış olan bu romandan uyarlanan filmin konusu ise şöyle:
Günümüz Almanyası.Lise öğretmeni Rainer Wenger (Jürgen Vogel), proje haftasında, Totaliter hükümetlerin nasıl işlediğini öğrencilerine anlatmak için bir deney yapmayı tasarlar ve farklı kimliklere bürünmeyi içeren bu oyun ile trajik sonuçları da böylece oluşmaya başlar.Bir kaç gün içinde, disiplin ve toplum gibi zararsız kavramlarla başlayan bu olay dalga dalga yayılan gerçek bir harekete dönüşür ve oyunun bir parçası olan öğrenciler diğer arkadaşlarını ötekileştirip tehdit etmeye başlarlar.Bir su topu maçında şiddete dönüşünce bu ayrışım şiddete dönüşünce öğretmen, deneye son vermeye karar verir; ama artık çok geçtir. Artık olay kontrolünden çıkmıştır...

Etiketler: , , ,

15 Haziran 2008 Pazar

Lütfen Başa Sarın


Michel Gondry’nin yönetmenliğini üstlendiği "Lütfen Başa Sarın" Mos Def, Danny Glover, Mia Farrow ve Melonie Diaz'ı biraraya getiriyor.
Michel Gondry’nin "Rüya Bilmecesi" nden sonraki filmi, hayatta kaybetmeye mahkûm iki adamın mahallenin ünlülerine dönüştüğü benzersiz bir komedi.
Jerry manyetik güçlere sahiptir ancak bunu henüz fark edememiştir. Hergün video kaset kiraladığı dükkâna son gidişinde bir sorunla karşılaşır. Dükkândaki yarıdan fazla video kaset silinmiştir ve bunun nedeni Jerry’nin manyetik gücüdür. Jerry batacağını düşünen dükkân sahibine inanılmaz bir fikir verir. Silinmiş filmlerin yerine kendileri o filmleri çekecektir. Böylece Ghost Busters, Robocop ve Aslan Kral gibi kültleşmiş filmlerin kopyalarını çekmeye koyulurlar.? Onlar artık gelmiş geçmiş en popüler filmlerin yeni başrol oyuncularıdır

Etiketler: , ,

Sex and the City: The Movie


Michael Patrick King’in yönettiği ve Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon ile Kristin Davis’in oynadığı "Sex and the City" ünlü dizinin HBO TV’deki bitişinden dört yıl sonrasında başlıyor. Diziyi sevenlerin bildiği gibi, Sarah Jessica Parker’ın oynadığı Carrie Bradshaw karakterini en son Chris Noth’un oynadığı Big karakteriyle sağlam ve kalıcı bir ilişki kurma peşindeyken bırakmıştık.
"Bu ilişkinin ilk başladığı günden bugüne 10 yıl geçmiştir. Artık çıtalar daha yüksektir. Daha çok güven ve potansiyel vardır. Bu nedenle uzun metrajlı filmde zaten var olanın üzerine çok sürprizli yeni gelişmeler eklenir. Tipik romantik komedilerin karbon kopyası gibi değildir” diyor Sarah Jessica Parker….

Etiketler: ,

Yasak Krallık


Rob Minkoff’un yönettiği ve Jet Li, Jackie Chan, Michael Angarano ile Yifei Liu’nun oynadığı "Yasak Krallık" haftanın iddialı filmlerinden biri olmayı başarıyor.
Senarist John Fusco, Maymun Kral, Sekiz Ölümsüz ve Beyaz Saçlı Gelin gibi Çin efsanelerinden ve romanlarından ögeler alarak, onları bu orijinal senaryoya göre tasarlar.
Günümüzde, 17 yaşındaki Jason Tripitikas’ın yatak odası film yıldızları ve uzakdoğu dövüş sanatı kahramanlarının posterleriyle kaplıdır. Bir kungfu fanatiği olarak, Jason sürekli Maymun Kralı rüyasında görmekte ve sık sık, ucuz kungfu DVD’leri almak için Yaşlı Sekme adındaki gizemli bir kör adamın işlettiği tefeci dükkanına gitmektedir. Bir gün dükkanda tesadüfen, ucuna bronz bir maymun figürü işlenmiş, 1m80 uzunluğunda, tıpkı rüyalarında Büyük Bilge’nin kulladığına benzeyen bir asa bulur. Yaşlı Sekme ona asanın, 100 yıl önce büyükbabası dükkanın açtığından beri orada olduğunu ve satılık olmadığını; bir adamın gelip, onu gerçek sahibine götürmesi gerektiğini ama hiç gelmediğini söyler.

Etiketler: , ,

13 Haziran 2008 Cuma

Mevlana Celaleddin-i Rumi: ‘Aşkın Dansı’


Kürşat Kızbaz’ın yönettiği: "Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı"'nda Sinan Tuzcu, Burak Sergen, Özcan Deniz ve Müşfik Kenter başrollerde yer alıyor.
Yüzyılları aşan evrensel barış, kardeşlik ve aşk düşünceleriyle tüm dünyada geniş kitleler tarafından sevilen ve saygı duyulan, büyük felsefi düşünür, Mevlana Celaleddin-i Rumi filmin ana konusunu oluşturuyor. Filmin temel amacını, düşünceleriyle insanlığa yön veren Mevlana’nın sevgi ve barış öğretilerinin, sinemanın etkisi ve gücüyle yorumlanması ve geniş bir izleyici kitlesine sunulması oluşturuyor.

Etiketler: , , ,

Girdap


Talip Karamahmutoğlu’nun yönetmenliği üstlendiği Girdap'ta, Uçurtmayı Vurmasınlar filminde canlandırdığı Barış karakteriyla hafızalarımıza kazınan Ozan Bilen'i yeniden izleme fırsatı yakalayacağız. Filmde ayrıca Fuat Saka, Eda Özerkan ile Teoman Kumbaracıbaşı isimler de yer alıyor
İstanbul Üniversitesi’ni kazanan Umut, Antalya’dan gelip okul kaydını yaptırdıktan sonra; kantindeki ilanlar yoluyla kiralık bir ev ve iki ev arkadaşı bulur. İki arkadaşıyla birlikte paylaştığı öğrenci evinde yaşadığı bazı mistik, doğa üstü olaylar; Umut’un bilgilenme kaynaklarını çeşitlendirdiği gibi, bu donanım farklılığı onun arkadaş çevresini ve yaşam tarzını da değiştirir.
Karşılaştığı metafizik olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak; ibadetlerle ve ritüellerle örülü daha dini bir hayat tarzını seçen Umut için başlangıçta her şey iyi gitmektedir.
Fakat, bilgilenme kaynaklarının onu götürdüğü yer “Siyasal Ümmetçi” bir çevre olunca; Umut’un da dini yaşantısı, yalnızca ibadetlerle sınırlı kalmayıp “siyasallaşır” ve o artık bir “fundamentalist” olur. Bu başkalaşım kahramanımızı; başlangıçtaki arkadaş çevresinden, kız arkadaşından ve son olarak da (seçimi sebebiyle çatıştığı) ailesinden koparır, uzaklaştırır.
Başlangıçta ve camiye gittiği günlerde sevgi ve hayat dolu olan Umut; siyasallaştıktan sonra,? kin ve nefretin donattığı saldırgan bir kişiliğe bürünmüştür.Bu ruh ve düşünce halinin Umut’u götürdüğü son; “intihar eylemcisi” olmaktır...

Etiketler: , ,

Bakış Açısı


Pete Travis’in yönettiği Bakış Açısı'nda, Forest Whitaker, Dennis Quaid, Matthew Fox ile Sigourney Weaver rol alıyor.
Filmde, her biri farklı bakış açılarına sahip sekiz yabancı ABD başkanına yapılan suikast girişiminin ardındaki gerçeği bulmaya çalışıyor. Thomas Barnes ve Kent Taylor, Başkan Ashton’ı korumakla görevli gizli ajanlardır. Başkan Ashton, İspanya’ya varışından birkaç dakika sonra vurulunca, kargaşa baş gösterir ve suikastçı avı sırasında apayrı yaşamlar kesişir...

Etiketler: , ,

Ejder Avcıları


Zoe peri masallarına inanan küçük bir kızdır. Amcası Kral Arnold’u korkunç bir ejderhadan kurtarmak için kitaplarda okuduğu türden bir kahraman bulmaya karar verir. Fakat bunun yerine Gwizdo ve Lian-Chu ile tanışır. Bu iki kafadarın hayattaki tek istekleri sessiz küçük bir çiftlik almaktır.
Ve küçük kız, onların rüyalarındaki kahraman olduğunu düşünür. Kurnaz Gwizdo, Kral Arnold’un altınlarını duyunca harekete geçer ve küçük kıza gerçeği söylemez. Zoebu macerada kahramanlarına katılmakta kararlıdır. Bundan sonra geri dönüş yoktur. Gwizdo ve diğerleri kaygılı bir şekilde yola koyulur ve dünyanın sonuna doğru tehlikeli? yolculuk başlar. Derin uykusundan uyandırılmak üzere olan korkunç ejdere doğru kahramanlarımız ilermeye başlamışlardır.
Zoe için bu gerçekleşen bir rüyadır. Gwizdo içinse felaketle bitebilecek bir kabustur. Fakat henüz ne küçük kızın ne de Gwizdo’nun, Lian Chu’nun bu korkunç ejderle daha önce tanıştığından haberleri yoktur. Ve kapanacak bir hesapları vardır...

Etiketler: , ,

Banka İşi


Roger Donaldson’un yönettiği ve Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore ile Daniel Mays’ın oynadığı "Banka İşi" ne, 35 seneden daha fazla bir süre önce Londra’da meydana gelen olağandışı gerçek bir olaydan esinlenildi.
Eylül 1971’de, hırsızlar Londra’daki Baker Street’te bulunan bir bankanın kasasına tünel kazarak girdiler ve milyonlarca Sterlin değerinde nakit para ve mücevherin bulunduğu kasaları yağmaladılar. Çalınanların hiçbiri bulunamadı. Kimse tutuklanmadı. Soygun sadece birkaç gün manşetlerde kaldı ve sonra Birleşik Krallık hükümetinin basına “D Uyarı”sı yaparak susturmasıyla ortadan kalktı. Bu film o kutularda neyin saklı olduğunu ortaya çıkarıyor. Hikaye, kraliyet ailesiyle bağlantıları olan cinayet, yolsuzluk ve seks skandalını kapsıyor. Bu, olaya karışan en masum kişilerin hırsızlar olduğu bir hikaye...

Etiketler: , ,

Spiderwick Günceleri


Romanları Doğan Egmont Yayınevi tarafından basılan ve “300 Spartalı”nın yapımcısı tarafından gerçekleştirilen “Spiderwick Günceleri-Spiderwick Chronicles”ın sinema uyarlaması özellikle çocuklara ve gençlere hitap ediyor.
Yönetmenliğini Mark Waters'ın üstlendiği film Freddie Highmore, Sarah Bolger, David Strathairn ile Nick Nolte’yi biraraya getiriyor.
Grace ailesinin (Jared, ikiz kardeşi Simon, kızkardeşi Mallory ve anneleri) New York’tan kalkıp büyük büyük amcaları Arthur Spiderwick’in sahibi olduğu artık harabeleşmiş eski ve yıkık dökük malikaneye taşınmalarıyla birlikte tuhaf olaylar zinciri baş gösterir. Malikanede tuhaf birtakım yaratıklar görünmekte, beklenmedik kazalar meydana gelmektedir. Üstelik bu tuhaf ve gizemli olayların mantıklı bir açıklaması yoktur. Neler olup bittiğini çözmek için harekete geçen üç kardeş, Spiderwick malikanesi ve içindeki yaratıklarla ilgili olağanüstü gerçeğin üzerindeki gizem perdesini kaldırmak için araştırmalara başlarlar.
Not: Spiderwick Günceleri”nde iki rolü birden üstlenen Freddie Highmore’u daha önce ‘Charlie and the Chocolate Factory’, ‘Finding Neverland’, ‘A Good Year’ ve ‘Arthur and the Minimoys’ gibi yapımlarda izlemiştik..

Etiketler: , ,

Recep İvedik


Şahan Gökbakır'ın merakla beklenen komedi filmi Recep İvedik vizyondaki yerini aldı.
Recep İvedik sokakta bulduğu bir cüzdanın Antalyalı çok önemli bir iş adamına ait olduğunu öğrenince güneye doğru yola koyulur. Yol boyunca birbirinden komik sürprizlerle karşılaşan Recep sonunda Antalya'ya varır ve cüzdanı turizmci Muhsin Bey'e teslim eder. İş adamının ısrarlarına rağmen Recep İvedik ne para almayı kabul eder ne de otelde kalmayı... Tam otelden ayrılacakken çocukluk aşkı Sibel'in bir tur otobüsünden indiğini fark eder. Sibel'e kendini beğendirmeyi kafaya takan Recep İvedik için tatil macerası yeni başlamaktadır...

Etiketler: , ,

Altın Şans


Romantik komedi ve aksiyon macera türlerini harmanlayan Altın Şans (Fool’s Gold) başrolleri daha önce “How to Lose a Guy in 10 Days” adlı hit romantik komedide de birlikte rol alan Matthew McConaughey ve Kate Hudson paylaşıyorlar. Filmin yönetmenliğini ise Andy Tennant üstleniyor.
Ben Finnegan, sörfçülükten hazine avcılığına geçiş yapmış genç bir adamdır. 18. yüzyıldan kalma, hazinelerle dolu kırk sandık içeren efsanevi Queen’s Dowry hazinesini takıntı hâline getirmiştir. Hazine arayışı sırasında, evliliği ve her şeyini yitirmiştir. Nerede olduğuna dair çok önemli bir ipucu keşfedince hazinenin peşine düşer. Finn’in baş düşmanı olan Moe Fitch de hazinenin peşindedir.

Etiketler: , ,

Horton



Jimmy Hayward ile Steve Martino’nun yönettiği ve Jim Carrey, Steve Carell ile Carol Burnett’in seslendirdiği Horton keyifle izleyeceğiniz bir animasyon!
Birgün fil Horton bir toz zerresinden gelen yardım çığlığı duyar. Kimseyi görmemesine rağmen ona yardım etmeye karar verir. Görünce anlar ki, toz zerreciği Kimlerşehri’nde yaşayan Kimler’in evidir. Horton, Kimler’i korumaya karar verir ama bu ona, zerrenin üzerinde herhangi bir şeyin hayatta kalabileceğini reddeden komşularının eziyetinden başka bir şey kazandırmayacaktır.

Etiketler: , ,

Göz


David Moreau ile Xavier Palud’un yönettiği "The Eye", Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey ile Rade Serbedzija'yı biraraya getiriyor.Çocukluğunda görme yeteneğini kaybetmiş olan Sydney Wells, başarılı bir konser viyolonistidir. Kornea nakli ameliyatı geçirerek görme yeteneğine kavuşur. Göz doktorunun yardımı ve ablası Helen’in desteğiyle tekrar görmeyi öğrenir. Ancak Sydney’in mutluluğu kısa ömürlü olacaktır, karanlık ve korkutucu imgeler, açıklanamaz bir şekilde genç kadına musallat olur.

Etiketler: , ,

En Süper Kahraman


Craig Mazin’in yönettiği ve Drake Bell, Sara Paxton, Christopher McDonald ile Kevin Hart’ın oynadığı "En Süper Kahraman" doyasıya gülmeyi özleyenleri çok mutlu edecek.
”Çıplak Silah-Naked Gun” ve “Scary Movie” serilerini yaratan ekipler, bu kez, “Örümcek Adam-Spider-Man”,”Superman”, “Batman”, “X-Men” ve “Fantastic Four” gibi süper kahraman filmleriyle zekice dalga geçiyor.
Rick Riker, süper güçleri olan genç, cool ve çekici bir erkektir. Yalnız ufak bir sorunu vardır. Süper güçlerini nasıl kullanması gerektiğini bilemez. Ancak en kısa sürede dünyanın bir kez daha kurtarılması gerekmektedir ve bunu yapabilmek için Rick varolan süper güçlerini kullanmayı bir an önce öğrenmek zorundadır.

Etiketler: , ,

JUMPER


Doug Liman’ın yönettiği ve Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Diane Lane ile Jamie Bell’in oynadığı Jumper, istediği herhangi bir yere, herhangi bir zaman içinde herhangi bir mekana kendini ışınlama yetisi bulunan David Rice'ın öyküsünü anlatıyor.
David Rice, birçoklarının hayatında sadece hayal edebildiği bir güçle büyümüştür. Uzay-zaman dokusu içindeki yırtıkları kullanarak, kendini zihninde canlandırabildiği herhangi bir yere anında nakledebilmektedir. Mısır’daki Spenks üzerinde kahvaltısını edip, Avustralya’ya sörf yapmaya, oradan Paris’e akşam yemeğine ve Tokyo’ya kahve içmeye gidebilir.Duvarların içinden geçebilir, kilitli banka kasalarına ve en gizli odalara girebilir. Şimdiye kadar, bu gücünü sadece geçmişindeki tatsız anılardan kaçmak, sınırsız zenginliğin ve vahşi özgürlüğün tadını çıkartmak için kullanır.
Ancak David birgün kendisi gibi güçleri olan Griffin adındaki hırslı bir gezgin ile karşılaşır, böylece kendisinin ‘Sıçrayanlar’ denilen uzun bir genetik sülaleye ait olduğunu öğrenir. David bundan sonra, onu ve tüm Sıçrayanlar’ı ortadan kaldırmayı kendilerine amaç edinmiş güçlerle uğraşmak zorundadır.

Etiketler: ,

Çaylak Profesyonel


Yönetmenliğini Kent Alterman’ın üstlendiği "Çaylak Profesyonel", Will Ferrel, Woody Harrelson, Maura Tierney ve Andre Benjamin’i biraraya getiriyor.
Amerikan Basketbol Birliği’ne bağlı Flint Michigan Tropics takımının koçu Jackie Moon (Will Ferrel), takım arkadaşlarının NBA’de oynama hayallerini gerçekleştirebilmek için onlara destek verir.

Etiketler: , ,

M.Ö. 10.000


Yönetmenliğini Roland Emmerich'in üstlendiği M.Ö. 10.000 Camilla Belle, Cliff Curtis, Steven Strait ile Omar Sharif'i biraraya getiriyor.
Uzak bir dağ kabilesinde, genç avcı D’Leh kalbinin kraliçesini bulmuştur: Güzel Evolet. Gizemli bir savaşçı grup, köyünü yağmalayıp, Evolet’i kaçırınca, D’Leh sevdiği kadını kurtarmak için savaşçıların peşinden dünyanın öbür ucuna kadar gitmek üzere küçük bir avcı grubuna önderlik etmek zorunda kalır.Bu savaşçı-avcı grup, kılıç dişli kaplanlar ve tarih öncesi yırtıcılarıyla mücadele eder; yolculuklarının sonunda bir Kayıp Uygarlığı ortaya çıkarırlar.Burada D’Leh’inin halkını zorla köleleştiren güçlü bir tanrıyla karşı karşıya gelecektirler.

Etiketler: ,

The Incredible Hulk


Louis Leterrier’ın yönettiği ve Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth ile William Hurt’ün oynadığı "The Incredible Hulk" dünyanın en ilkel güç kaynağı olarak kabul edilen olağanüstü öfkesiyle ve bütün görkemiyle bir kez daha beyazperdeye geliyor.
Bilim adamı Bruce Banner, tüm hücrelerini zehirleyen gama radyasyonuna karşı bir kür geliştirmeye ve içinde dizginleyemediği bu öfke saçan gücü serbest bırakmaya çalışmaktadır: Hulk. Gölgelerde yaşayarak, eski hayatından ve sevdiği kadından uzak kalan Bruce, bu obsesif durumdan kaçınmak için çabalarken bir taraftan da General Thunderbolt Ross ve gücünü yok etmeye çalışan askeri bir makine tarafından yakalanıp, yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Hulk'un karşısında artık yeni bir düşman vardır: Abomination.

Etiketler: , ,

Chiko


Denis Moschitto, Volkan Özcan, Moritz Bleibtreu ile Reyhan “Lady Ray” Şahin’in oynadığı "Chiko" adı Fatih Akın’ın takipçileri arasında geçen Özgür Yıldırım’ın, ilk uzun metrajlı filmi.
Chiko, en tepeye oynuyor.
O ve en iyi arkadaşı Tibet için; para, güç ve itibardan daha önemli bir şey yok. Hamburg’un kenar mahallelerinde yaşayan bu iki öfkeli Türk gencin hayatı; onların hayallerini süsleyen her şeyi kontrolü altında tutan uyuşturucu satıcısı Brownie, ile tanışmaları ile değişir.
Chiko, Brownie’nin güvenini kazanmak için ne gerekiyorsa yapar ve çok geçmeden onun sağ kolu olur. Ancak Tibet Brownie ile takışınca, Chiko kendini tehlikeli bir dengeyi korumaya çalışırken bulur. Hayatını tehlikeye atarak kazandığı her şey, şimdi bir ipliğin ucuna bağlıdır. İtibarı, konumu ve Tibet ile olan arkadaşlığı...
Özgür Yıldırım'ın çarpıcı görselliği ve cesur dili ile dikkat çeken sineması ile yeni Fatih Akın olarak anıldığını da ekleyelim.

Etiketler: ,

Top 100 DJ-HipHop Sites Hier gehts zur Topliste [Daz] Clan Topliste Top 100 BF:V Clan´s http://makut.net//topsites/ Hier gehts zur neuen Topliste Hier gehts zur neuen Topliste E-CARDS - TOP50 Fan-Pages Top100 Multi Promotion Gratis Top100 music100 No.12  Banner-Toplist Werderfans on Tour Top 100 Thunder´s Top 50 vote4me TOP100 WebMaster - TOP100 Vote4 Websites TopTen Vote bei Crystal Fountain Foren Top 100 TopWebArrago bedavafilmizleindir.blogspot.com PCTechnical bedavafilmizleindir.blogspot.com 100webpagelist bedavafilmizleindir.blogspot.com Top20proboards bedavafilmizleindir.blogspot.com Aanbiedingen bedavafilmizleindir.blogspot.com PowerTop bedavafilmizleindir.blogspot.com aanraders bedavafilmizleindir.blogspot.com middone bedavafilmizleindir.blogspot.com Airbender.tk.AvatarToplist bedavafilmizleindir.blogspot.com FUNSITE!TIZIANA bedavafilmizleindir.blogspot.com Allemaal-beestjes bedavafilmizleindir.blogspot.com alternatief bedavafilmizleindir.blogspot.com FantasyFactory bedavafilmizleindir.blogspot.com ChatterBox bedavafilmizleindir.blogspot.com AnitAFun bedavafilmizleindir.blogspot.com catterytop1000 bedavafilmizleindir.blogspot.com AnubisTop100!! bedavafilmizleindir.blogspot.com baccaraTop100 bedavafilmizleindir.blogspot.com Ace-GamesTop100 bedavafilmizleindir.blogspot.com FotografieToplijst bedavafilmizleindir.blogspot.com BANNER-BUTTONSERVICE bedavafilmizleindir.blogspot.com bedrijven bedavafilmizleindir.blogspot.com WinxTop100 bedavafilmizleindir.blogspot.com BelgischeTop100 bedavafilmizleindir.blogspot.com WERELDTOPPIES bedavafilmizleindir.blogspot.com bestblogs bedavafilmizleindir.blogspot.com Webmaster bedavafilmizleindir.blogspot.com BlacKBirD bedavafilmizleindir.blogspot.com VakantieTop100 bedavafilmizleindir.blogspot.com bluebird bedavafilmizleindir.blogspot.com Vakantielijst bedavafilmizleindir.blogspot.com DatingTop100 bedavafilmizleindir.blogspot.com Toplistparade bedavafilmizleindir.blogspot.com DirksTop100 bedavafilmizleindir.blogspot.com fantasy bedavafilmizleindir.blogspot.com ToplijstvanNanda bedavafilmizleindir.blogspot.com FORUMTOPLIJST bedavafilmizleindir.blogspot.com Top100Skynetblogs bedavafilmizleindir.blogspot.com Top50 bedavafilmizleindir.blogspot.com FOTOBLOGSLIJST bedavafilmizleindir.blogspot.com fotoblogtoppers bedavafilmizleindir.blogspot.com toerisme bedavafilmizleindir.blogspot.com GerrysTop100 bedavafilmizleindir.blogspot.com godfather bedavafilmizleindir.blogspot.com startpagina-toplist bedavafilmizleindir.blogspot.com GratisMeerBezoekers bedavafilmizleindir.blogspot.com Spiritualhands bedavafilmizleindir.blogspot.com